Menu

BeFrank trakteert 100 thuiswerkers op een ontbijt

11 maart 2021

Een gezond ontbijtje voor iemand die al een jaar niet meer naar kantoor mag. Met de BeFrank OntbijtBox steekt online pensioenuitvoerder BeFrank thuiswerkend Nederland een hart onder de riem.

‘Mensen in heel Nederland worden zoveel mogelijk opgeroepen om thuis te werken.’ Op 12 maart is het precies één jaar geleden dat het kabinet tijdens een persconferentie deze oproep naar buiten bracht. De dag erna werd het op veel kantoren stil. Voor een paar miljoen Nederlanders is de keukentafel, slaapkamer of zolder sindsdien hun nieuwe werkplek. Vooral jonge mensen hebben daar steeds meer moeite mee, blijkt uit onderzoek.

Verrassen met een OntbijtBox
BeFrank presenteert nu de BeFrank OntbijtBox, een ontbijt voor medewerkers die al een jaar noodgedwongen thuis aan het werk zijn. Via een speciale actiepagina kan iedereen een vriend, vriendin of collega opgeven die nauwelijks nog naar kantoor kan. “Vertel er nog even bij waarom deze persoon een ontbijt met verse, gezonde producten kan gebruiken. Hoe enthousiaster de motivatie, hoe groter de kans dat we deze harde werkers ook echt gaan verrassen met een ontbijt”, zegt Jan Hein Rhebergen, directeur van BeFrank.

 

Thuiswerkers in het zonnetje
Tot en met 11 april worden elke week 25 thuiswerkers geselecteerd. Zij ontvangen van BeFrank een gezonde ontbijtbox samengesteld door de Buurtboer vol met lokale, duurzame, biologische en ambachtelijke producten. Met een leuk kaartje van BeFrank erbij. De komende weken krijgen ongeveer 100 mensen een box cadeau. “Uit ons nieuwjaarsonderzoek kwam onder meer naar voren dat veel thuiswerkers hun sociale contacten missen en graag gezonder willen leven. Dit cadeau is natuurlijk maar een klein gebaar, maar past wel in dat streven”, zegt Rhebergen.

Extra stress
Thuiswerken maakt een deel van Nederland gestrester. Uit een recent onderzoek van Intermediair en Panel Inzicht blijkt dat ongeveer de helft van de thuiswerkers met meer spanning kampt. Veel medewerkers zien hun energie-level slinken en voelen zich somberder dan een jaar geleden, aan de vooravond van de coronacrisis in ons land. BeFrank is dé pensioenuitvoerder die al veel langer werk maakt van fitte deelnemers. “Met BeFit inspireren we Nederlanders met interessante artikelen over voeding, beweging en een gezonde lifestyle. Denk aan omgaan met werkstress en andere tips”, aldus Rhebergen. De samenwerking met de Buurtboer is niet toevallig gekozen. “Zij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, net als wij. We zijn 100% transparant over kosten en rendementen en investeren in bedrijven die eerlijk omgaan met mens en milieu.”

Iemand opgeven voor de BeFrank OntbijtBox kan via BeFrank.nl/ontbijtbox

Over BeFrank
BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.