Menu

BeFrank ruimt strand op in IJmuiden

16 september 2022

Nieuws

Met World Cleanup Day in aantocht zijn de medewerkers van BeFrank aan de slag gegaan op het strand van IJmuiden. Samen met Stichting De Noordzee werd in een middag ruim 23 kilo afval van het strand gehaald.

Partners, kinderen, honden, iedereen was welkom bij de BeFrank Beach CleanUp in IJmuiden afgelopen zondagmiddag. Zowel aangespoeld afval uit zee, zoals stukken visnetten, als door recreanten achtergelaten afval in de duinen werd opgeruimd. Ook waren er een aantal bijzondere vondsten, zoals roggen- en haaieneitjes.

“We vinden het belangrijk ook een bijdrage te leveren aan een schonere wereld”, zegt Jan Hein Rhebergen, directeur van BeFrank. “Dat doen we met onze producten en dienstverlening, door bijvoorbeeld steeds duurzamer te beleggen en een CO2-neutrale pensioenregeling te bieden, maar zelf je handen uit de mouwen steken hoort daar ook bij.”

“Ondanks dat het strand regelmatig wordt schoongeveegd, werd er toch nog veel klein afval gevonden”, zegt Francine Hijmans, Manager Partnerschappen en Communicatie bij Stichting De Noordzee. “Mensen laten helaas nog steeds van alles achter op het strand. Daarom juichen wij acties zoals deze cleanup met BeFrank ook van harte toe.”

Over de samenwerking met Stichting De Noordzee
BeFrank en Stichting De Noordzee werken samen om Nederlanders aan te zetten tot een duurzame levensstijl en zo de Noordzeekust plasticvrij te krijgen. BeFrank doneert jaarlijks het bedrag dat vrijkomt uit het vervallen van ‘hele kleine pensioenen’ en zet communicatie en bewustwordingsacties in.

Over World Cleanup Day
World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. Doel is om zwerfvuil aan te pakken. Dit jaar is de World Cleanup Day op zaterdag 17 september.