Menu

BeFrank maakt duurzame impact voor pensioendeelnemer zichtbaar

23 oktober 2018

Nieuws

Op welke manier draagt mijn pensioeninleg bij aan een schonere planeet? Deelnemers van BeFrank kunnen dat vanaf nu zien op het ‘Sustainable Impact Dashboard’ op hun eigen online pensioenpagina. BeFrank is de eerste pensioenuitvoerder die dit aanbiedt.

Wie pensioen opbouwt bij BeFrank kan zelf z’n manier van beleggen en risicoprofiel kiezen. Eén van de opties is de groene mix van duurzame beleggingen van Triodos Investment Management. En hoewel het iedereen natuurlijk vrij staat om zelf de juiste keuze te maken, voelt BeFrank het wel als haar maatschappelijke plicht om duurzaamheid te promoten. “Dit dashboard helpt daarbij”, vertelt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank. “Hiermee kunnen onze deelnemers zien op welke manier hun pensioeninleg bijdraagt aan een betere wereld. We zorgen daarmee niet alleen voor meer bewustzijn, pensioen wordt zo ook meteen een stuk leuker.”

Groen beleggen wordt zichtbaar
Pensioendeelnemers die via BeFrank duurzaam beleggen, zien vanaf nu meteen welke impact ze hiermee maken. Dat gebeurt aan de hand van drie pijlers: afvalproductie, waterconsumptie en CO2-uitstoot. “Deelnemers die hun eigen beleggingen bekijken, krijgen daaronder nu meteen een simpel en duidelijk overzicht met het effect dat ze hiermee realiseren. Hoeveel liter water op deze manier wordt bespaard bijvoorbeeld. En door dat te vertalen naar aantal douchebeurten maken we het nog concreter.” Maar ook voor deelnemers die nog niet groen beleggen heeft BeFrank iets bedacht. Zij krijgen de mogelijke impact van duurzaam beleggen te zien als ze de verschillende beleggingsvormen bekijken. “We willen onze deelnemers hiermee laten zien dat kiezen voor duurzaam een serieuze optie is. Maar ze maken zelf de keuze”, vertelt Rhebergen.

 

Impact voor bedrijven
Ook werkgevers hebben belangstelling voor deze data. Klanten van BeFrank beschikken nu al over een werkgeversportaal met managementinformatie, zoals het inlogpercentage van medewerkers. “We willen hier in de toekomst ook impact-data van hun werknemers presenteren. Dan kunnen werkgevers zien hoe zij als bedrijf samen met hun medewerkers een bijdrage leveren aan een beter milieu via hun pensioenregeling. Die data kunnen ze vervolgens publiceren in hun jaarverslag.”

Pensioenbewustzijn
BeFrank telt inmiddels bijna 180.000 deelnemers en een belegd vermogen van ongeveer 2,5 miljard euro. Zij hebben allemaal toegang tot hun eigen online pensioenpagina. Hierop zien ze meteen hoe het is gesteld met hun spaarpotje voor later. Het Sustainable Impact Dashboard is hier nu aan toegevoegd. Opnieuw een goed voorbeeld van de missie van BeFrank om het pensioenbewustzijn in Nederland te verhogen. “Wij merken dat het geven van keuzes -zeker deze duurzame optie- leidt tot een hogere betrokkenheid bij pensioen”, aldus Rhebergen.

Over BeFrank
BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

Neem voor meer informatie contact op met: Isabelle van Ast. Email: pers@befrank.nl, Tel: 020 5621118.