Menu

BeFrank en Total Design maken bewustwordingscampagne over pensioen

31 augustus 2020

Nieuws

BeFrank lanceert op 1 september 2020 een campagne om Nederlanders zich bewuster te laten richten op hun eigen pensioen. Deze bewustwordingscampagne ‘Goed plan’, ontwikkeld door Total Design, zal vooral online zijn, maar ook op radio. Het beoogt op een prikkelende, humoristische manier een serieus onderwerp onder de aandacht te brengen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen te weinig inzicht hebben in hun pensioen. Pensioen wordt in de meeste gevallen geregeld door de werkgever, waardoor het nauwelijks op het netvlies van mensen staat. De lage interesse in pensioen is een maatschappelijk probleem. Er is dan ook meer bewustwording in de hele samenleving op dit onderwerp nodig. Daarom vroeg BeFrank Total Design een campagne te ontwikkelen die mensen aanspreekt om naar hun pensioen te kijken, en die tegelijkertijd BeFrank als oplossing presenteert.

Slecht plan versus Goed plan
In de campagne die Total Design ontwikkelde wordt het gebrek aan inzicht bij veel mensen over het eigen pensioen uitvergroot naar situaties waarin slechte plannen voor de toekomst getoond worden, om zo mensen aan het denken te zetten of ze het zelf nou wel zoveel beter geregeld hebben. BeFrank laat vervolgens zien hoe het wel moet met een eenvoudig stappenplan en geeft tips op befrank.nl/goedplan.

Jan Hein Rhebergen (BeFrank): “We willen met deze campagne mensen op een verrassende manier aansporen om eens naar hun pensioen te kijken in plaats van dit voor zich uit te schuiven. Een goed plan maken is helemaal niet zó ingewikkeld, maar je moet het wel doen. Wij reiken daarvoor enkele handvatten aan. Zodat je straks niet voor een verrassing komt te staan en eventueel op tijd kunt bijsturen.”

Henriette Verkerk (Total Design): “Total Design is er goed in om campagne- en branding-professionals op elkaar aan te laten sluiten, daarmee worden we op beide gebieden sterker en kunnen we nog beter inzoomen op de wensen van de klant. BeFrank is een voorbeeld uit vele van een klant die wij op die manier aan een creatieve campagne hebben mogen helpen.”

De campagne ‘Goed plan’ bestaat uit een landingspagina, een online campagne met twee YouTube video’s en pre-rolls, webbanners en drie radiocommercials.

Total Design
Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie, campaigning en branding – helpen we merken zich verder te ontwikkelen en te groeien. Total Design is bekend van werk voor onder andere Amsterdam Airport Schiphol, GustoMSC, Royal IHC, Nationale Nederlanden, ING, Randstad, DPG Media, Talpa Radio, HEMA, Dirk, VNO-NCW, Radboud Universiteit en verschillende ministeries en gemeenten.

BeFrank
BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.