Menu

App ‘Mijn Pensioen’ verbeterd

2 november 2015

Nieuws

Meteen zien hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Heel eenvoudig, op je tablet of smartphone. BeFrank maakt dat nu nóg makkelijker met de vernieuwde app ‘Mijn Pensioen’. Gratis voor klanten én mensen die nieuwsgierig zijn naar de dienstverlening van BeFrank.

Heb ik straks, als ik stop met werken, nog voldoende inkomen om het leven te leiden dat ik wil? Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft geen idee, blijkt uit recent onderzoek van het Nibud. Ongeveer een derde van de ondervraagden weet bovendien niet goed hoe ze hun pensioen kunnen regelen. Ze vinden het te moeilijk, zo is te lezen in het onderzoek ‘De Nederlanders en hun pensioen’.

Eerste complete pensioen-app

BeFrank heeft als missie om daar iets aan te doen en wil pensioenen door middel van heldere communicatie dichterbij mensen brengen en voor iedereen begrijpelijk maken. Drie jaar geleden al had de online pensioenuitvoerder daarom de primeur met de eerste complete pensioen-app van Nederland. “Met de app heb je altijd en overal inzicht in je eigen opgebouwde pensioen”, aldus Folkert Pama, directeur van BeFrank. “De pensioenplanner toont de verwachte hoogte van de pensioenuitkering en de mate van risico.”

Nóg laagdrempeliger

Aan de hand van drie jaar gebruikerservaringen heeft BeFrank de app ‘Mijn Pensioen’ nu verder verbeterd. “De app is nóg laagdrempeliger en intuïtiever in het gebruik. Ook hebben we het design verder aangepast, zodat het voor mensen makkelijker wordt om snel te weten hoe het is gesteld met hun pensioen. Met een dashboard heb je in één overzicht de belangrijkste pensioengegevens bij elkaar en kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig de waarde van je pensioenbeleggingen zien”, vertelt Pama. “Ook als er veranderingen in je leven plaatsvinden, zoals samenwonen, een nieuwe baan of scheiding. We blijven de app door ontwikkelen. Dit jaar zal de app ook in het Engels beschikbaar zijn en kunnen klanten straks eenvoudig hun persoonlijke gegevens wijzigen. Tips en suggesties om de app te verbeteren zijn welkom. Die kunnen klanten nu ook eenvoudig aan ons doorgeven via WhatsApp.

De vernieuwde app ‘Mijn Pensioen’ is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store.