Wat moet je zelf doen voor je pensioen?

Je werkgever zorgt voor een pensioenregeling. Hij bepaalt hoe die regeling eruit ziet, samen met de OR. Binnen deze pensioenregeling kun je zelf ook een aantal keuzes maken. Daarnaast kunnen dingen die in je leven gebeuren (grote) invloed hebben op wat je later aan pensioen krijgt. Hieronder leggen we uit wat en wanneer je zelf iets moet doen of kunt kiezen.

In het volgende filmpje vertellen we je hoe een pensioenregeling er bij BeFrank uitziet.

Hoe wordt je pensioengeld belegd?

Wat je later aan pensioen krijgt, is afhankelijk van het resultaat van de beleggingen met jouw pensioeninleg. Je bepaalt voor een belangrijk deel zelf hoe dat gebeurt. Het is tenslotte jouw pensioen!

Zelf beleggen of laten beleggen?

100% van je pensioenpremie wordt bij BeFrank belegd. Onze beleggingsexperts doen dat aan de hand van risicoprofielen. Elk profiel heeft zijn eigen beleggingsmodel. Dat noemen we een lifecycle. De mate van risico verschilt per model en per fase in dat model. In alle gevallen geldt: meer risico als dat kan en minder risico zodra de pensioendatum nadert. Onze experts beleggen volgens jouw persoonlijke risicoprofiel. Zo weten we zeker dat we beleggen zoals jij dat wilt.

Bij BeFrank kun je ook zelf het geld voor je pensioen beleggen. Voorwaarde is wel dat je werkgever dit toestaat. Bovendien moet je kunnen aantonen dat je verstand hebt van beleggen. Het brengt namelijk risico’s met zich mee. Je mag bij BeFrank zelf beleggen als je slaagt voor onze kennistoets. En als je risicoprofiel aangeeft dat je bereid bent risico’s te lopen. Je brengt je risicoprofiel in kaart door een aantal vragen in te vullen op je persoonlijke pensioenpagina.

Meer weten over het beleggen van je pensioengeld? Bekijk dan dit filmpje eens: