Menu

Onze Duurzame Lifecycle is verbeterd!

Een gezonde financiële toekomst gaat hand in hand met een gezonde en eerlijke wereld, vinden wij. Daarom bieden we al sinds 2016 de optie aan om duurzaam te beleggen via de Duurzame Lifecycle. In augustus hebben we hierbij het belangrijkste beleggingsfonds vernieuwd: net zo duurzaam en met lagere kosten. Goed nieuws dus als je bij ons al duurzaam pensioen opbouwt. En eigenlijk voor iedereen die met pensioen een positieve impact wil maken op de wereld.

Lagere kosten

De beleggingen in het Triodos Global Equities Impact Fund zijn vervangen door beleggingen in het nieuwe First Class Sustainable Return Fund. In het nieuwe fonds blijft Triodos Investment Management de vermogensbeheerder. Het duurzame karakter blijft zo behouden, terwijl de beheerkosten bijna de helft lager zijn: 0,32% i.p.v. 0,61%.

Wist je dat je bij BeFrank zelf kiest hoe duurzaam je belegt? Kijk voor meer informatie op je persoonlijke pensioenpagina . Als je dat wil, kun je daar meteen overstappen naar de vernieuwde Duurzame Lifecycle.

Meer spreiding

Om het fonds naar onze wensen in te richten, wordt het opgezet door Goldman Sachs Asset Management (GSAM) met Triodos Investment Management als vermogensbeheerder. De onderliggende beleggingen blijven zo voldoen aan de strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. In het nieuwe fonds is de spreiding vergroot naar meer bedrijven. En dat alles alleen in organisaties die bijdragen aan een eerlijke, groene en sociale samenleving. Zo beleggen we bijvoorbeeld in Danone en energiebedrijven Accionia en Enphase wereldwijd actief in zonne-, wind- en biomassa-energie.

Ook een duurzaam pensioen?

Ruim 70% van de werknemers is positief over de duurzame beleggingsstrategie van BeFrank. Ben jij ook benieuwd hoe duurzaam je nu belegt? En wil je weten wat de vernieuwde Duurzame Lifecycle kan doen voor jouw pensioen? Kijk dan op je persoonlijke pensioenpagina welke manier van beleggen bij jou past.