Menu

Keuzehulp Nabestaandenpensioen genomineerd voor Pensioen Pro Award 2023

7 juni 2023

Nieuws

Met de nieuwe pensioenwet die onlangs door de Eerste kamer aangenomen, gaat er straks veel veranderen. In het ouderdomspensioen, maar ook in het nabestaandenpensioen. Om deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden bij de keuzes die ontstaan in het nabestaandenpensioen, ontwikkelden wij de Keuzehulp  Nabestaandenpensioen. Deze tool is nu genomineerd voor de Pensioen Pro Award in de categorie ‘Innovatie’!

Begeleiding

Deelnemers bij BeFrank kunnen hun pensioen 24/7 online volgen op de app en op de persoonlijke pensioenpagina. Op deze omgeving ontwikkelden wij de Keuzehulp Nabestaandenpensioen. De Keuzehulp geeft een compleet overzicht van alles dat geregeld is vanuit de werkgever voor de nabestaanden én welke keuzes de deelnemer zelf aanvullend kan maken. Ook laten we het effect zien als er een combinatie van verzekeringen wordt gemaakt en geven we aanvullende informatie waar dat nodig is. Daarmee sorteren we voor op een nieuwe wettelijke norm om deelnemers op een adequate manier keuzes te laten maken: keuzebegeleiding.

Persoonlijk en dichtbij

Door pensioen persoonlijk te maken, brengen we het dichterbij mensen. Dat is ook onze missie. Deelnemers kunnen de voornamen van hun partner en kinderen in de Keuzehulp Nabestaandenpensioen invullen. Niet je nabestaanden ontvangen een bedrag, maar bijvoorbeeld Barbara en Tom.

Resultaten

Sinds de introductie afgelopen april is de Keuzehulp al vaak bekeken. Er zijn sinds de livegang ook meer ANW-hiaatverzekeringen aangevraagd, één van de mogelijkheden binnen het nabestaandenpensioen. De reacties die we op de tool krijgen zijn zeer positief. Deelnemers ervaren het als overzichtelijk en duidelijk. En ook het persoonlijke element wordt positief ontvangen. Daar zijn we natuurlijk trots op!