Een andere baan

Je hebt een nieuwe baan

Als je begint met werken, ga je een contract aan met je werkgever. Daarin maak je ook afspraken over je pensioen. Als je werkgever voor BeFrank heeft gekozen, ontvang je binnen vijf dagen nadat je bij ons bent aangemeld een startbericht per e-mail. Ook sturen we je een wachtwoord. In het startbericht vind je het nummer van je pensioenrekening. Hiermee kun je inloggen op je persoonlijke pensioenpagina.

Je verandert van baan

Als je van baan verandert, kun je het opgebouwde pensioen van je oude werkgever meenemen naar je nieuwe werkgever. Dit noemen we een waardeoverdracht. Zo heb je al je pensioengeld bij elkaar. Het is alleen niet altijd gunstig om dit te doen. Neem daarom altijd eerst de mogelijkheden door met een financieel adviseur of pensioenspecialist. Op je pensioenpagina kun je een waardeoverdracht aanvragen.

Parttime werken

De hoogte van je pensioen is afhankelijk van je salaris. Als je parttime gaat werken heeft dit niet alleen invloed op je salaris, maar ook op je pensioen. Je gaat minder uren werken en daarmee wordt je pensioenopbouw lager.

Bouw je pensioen op bij BeFrank? Log dan in op je persoonlijke pensioenpagina om te kijken hoeveel je aan pensioen opbouwt. Of vraag je werkgever wat het betekent voor je pensioenpremie als je minder gaat werken.