Menu

Meestgestelde vragen

Pensioenen zijn best complex en we kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit. We hebben de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet.

Onderwerpen

Nee. Je arbeidsongeschiktheidspensioen, de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en het Anw-hiaatpensioen zijn allemaal op risicobasis. Als je uit dienst gaat, vervallen deze verzekeringen. Ook stopt het partner- en wezenpensioen. 

Nee, het pensioenkapitaal dat je hebt opgebouwd blijft van jou. Wij beleggen dit kapitaal tot je met pensioen gaat. Het kan dus zijn dat het bedrag op je pensioendatum hoger of lager is dan op de datum dat je uit dienst gaat. 

Heb je een nieuwe baan? Dan kan je de waarde van je pensioen ook meenemen naar je nieuwe werkgever. Ga je uit dienst bij je werkgever? Dan krijg je van ons een brief waarin we al je opties helder beschrijven.

Nee, dit kan helaas niet. Bij BeFrank kan je alleen via een werkgever pensioen opbouwen. Hier gelden ook een paar regels voor. Zo moeten er minimaal 25 medewerkers in dienst zijn en meedoen aan de pensioenregeling. Je kan dus niet als zzp’er een contract bij BeFrank afsluiten. Ook niet als je al een rekening hebt bij ons.

Ja. Ook de premie die je zelf extra inlegt, stopt als je uit dienst gaat. Wij brengen deze premie namelijk in rekening bij je werkgever. Als je hier niet meer werkt, is dit niet meer mogelijk.

Nee. Helaas kan je (nog) niet individueel pensioen opbouwen bij BeFrank. Eindigt de arbeidsovereenkomst met je werkgever? Dan stopt ook de pensioenopbouw bij BeFrank. 

De beleggingen die je hebt tot je contract stopt, blijven we wel beheren. Dat doen we totdat je met pensioen gaat. En met de waarde van deze beleggingen blijven wij doorbeleggen.

Wij willen dat jij blij bent met onze dienstverlening. Altijd. Daarom horen we het ook graag als je niet helemaal tevreden bent. We zoeken dan samen naar een oplossing. Zo meld je een klacht.

BeFrank is een PPI. Dat betekent ‘premiepensioeninstelling'. Maar wat is
dat precies? Een PPI is een relatief nieuwe pensioenuitvoerder, naast
verzekeraars en pensioenfondsen. We voeren pensioenregelingen uit en
bouwen pensioenvermogen op. Maar we dragen het risico niet zelf. 
Een PPI zorgt voor de uitvoering van collectieve beschikbare
premieregelingen. Hierbij hangt de pensioenuitkering onder andere af van
het resultaat van beleggingen.