Lifecycles aangepast

BeFrank belegt jouw pensioenpremie in lifecycles. We streven naar een optimale verhouding tussen risico en rendement en naar steeds meer verduurzaming. Jaarlijks toetsen we ons beleggingsaanbod en kijken daarbij of aanpassingen nodig zijn. De lifecycles zijn daarom weer iets aangepast. In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is er veranderd?
Als je pensioendatum dichterbij komt gaan wij steeds minder risicovol beleggen. Dat noemen we de afbouwfase. Heb je een neutraal beleggingsprofiel? Dan starten we 12 jaar voor je pensioendatum met afbouwen van het beleggingsrisico. Beleg je (zeer) defensief, dan is dat eerder. En beleg je (zeer) offensief, dan is dat later. In de afbouwfase beleggen we nu meer in bedrijfsobligaties en hypotheken. We doen dit omdat uitgebreide analyses aantonen dat dit zorgt voor betere verwachte pensioenresultaten.

Minimale wijziging beleggingskosten
De fondskosten zijn hierdoor gemiddeld per jaar iets hoger geworden (0.001%). De verbeterde verwachte pensioenresultaten wegen daar echter ruimschoots tegen op. Op je persoonlijke pensioenpagina zie je in een oogopslag de fondskosten die wij berekenen.

Check of je beleggingsrisico nog bij je past
We weten dat niet iedereen evenveel risico wil en kan lopen met zijn pensioen. Daarom bepaal je bij BeFrank zelf hoeveel risico je wil nemen. Onze Profielbepaler helpt je een passend beleggingsrisico te kiezen.

Samenstelling lifecycles
Weten hoe de lifecycles zijn samengesteld? En wat de onderliggende fondsen zijn? Klik dan hier.