Hoeveel risico wil je nemen op latere leeftijd?

Als je nog jong bent kan dit best een lastige vraag zijn. Toch loont het om hier goed over na te denken. Ook als je al wat ouder bent. Wij kunnen je beleggingen dan namelijk beter afstemmen op jouw toekomst.

Wij bouwen automatisch het beleggingsrisico af
Je risicoprofiel bepaalt het moment waarop we het beleggingsrisico gaan afbouwen. Bij een neutraal risicoprofiel beginnen we bij BeFrank 12 jaar voor je pensioenleeftijd met het afbouwen van het beleggingsrisico. Als je heel weinig beleggingsrisico neemt is dat eerder. Bij het zeer defensieve risicoprofiel beginnen we 19 jaar voor de pensioenleeftijd met het afbouwen van het beleggingsrisico. En als je veel risico neemt is dat later. Namelijk 9 jaar voor pensioendatum bij het zeer offensieve profiel.

Jij bepaalt hoeveel beleggingsrisico je nog wilt nemen
Er zijn twee situaties waarbij we jouw wensen beter kunnen laten aansluiten op je persoonlijke situatie:

1. Je wilt na je pensioen een deel van je pensioengeld blijven beleggen
Als je nu al weet dat je tijdens je pensioen met een deel met je pensioengeld wilt blijven beleggen. Dan kun je daarop voorsorteren door de afbouw van het beleggingsrisico aan te passen.

2. Je wilt zolang je werkt meer beleggingsrisico nemen
Weet je nog niet of je na je pensioen wilt blijven beleggen met een deel van je pensioengeld? Maar je wilt wel zolang je werkt meer beleggingsrisico nemen. Ook dan kun je de afbouw van het beleggingsrisico aanpassen.

Voor beide situaties geldt: als je de afbouw van het beleggingsrisico aanpast blijven wij meer in risicovolle beleggingen beleggen en minder in risicomijdende beleggingen.

Kijk wat bij jou past
We weten dat niet iedereen evenveel risico kan en wil lopen met zijn pensioen. Met de Profielbepaler helpen we je een passend risicoprofiel te kiezen.

Je zit nergens aan vast
Welke keuze je ook maakt. Het is goed om te weten dat je nergens aan vast zit. Je kunt je keuze altijd wijzigen. En zodra de afbouwfase voor jou inzicht komt vragen wij je opnieuw naar je keuze te kijken.

Verandert er iets op financieel gebied of in je persoonlijke situatie?
Dan is het goed om weer even naar je beleggingskeuzes te kijken. Passen ze nog bij je? Of wil je bijvoorbeeld toch meer of minder risico nemen? Vul dan de Profielbepaler opnieuw in en kijk welk risico bij je past. Wijzigingen kun je eenvoudig aan ons doorgeven.