Na regen komt zonneschijn

Bij BeFrank beleggen we je pensioengeld. Want beleggen levert op de lange termijn bijna altijd meer op dan sparen. Bij beleggen krijg je onvermijdelijk te maken met koersschommelingen. En zo’n schommeling hebben we met zijn allen gevoeld toen de coronacrisis uitbrak. Een flinke dip in de rendementen. Maar op de beurs is het eigenlijk net zoals bij het weer: ook al komt het met bakken uit de lucht…

Uiteindelijk komt de zon weer tevoorschijn
En die zon zagen we weer in het tweede kwartaal. De aandelenmarkt herstelde zich. Het verlies in het eerste kwartaal is per saldo weer goed gemaakt. En dit herstel zien we ook in het derde kwartaal. De beurzen blijven aantrekken. Dat zie je ook heel mooi terug in de rendementsgrafiek op je persoonlijke pensioenpagina: na de dip zijn de rendementen weer aan het stijgen.

Het is nog wel wisselvallig
Corona blijft de wereld in zijn greep houden. En dat heeft zijn effect op de beurs. Hoe de toekomst eruit gaat zien weten we niet. Maar wat we wel weten is dat schommelingen op de beurs blijven voorkomen. En dat het belangrijk is de lange termijn voor ogen te houden. De beleggingsprincipes van BeFrank zijn gemaakt voor goede en lastige tijden en blijven daarmee ook in deze gekke tijd overeind. Het hoofd koel houden is het beste wat we kunnen doen.

Goed om te weten
Bij BeFrank wordt je pensioengeld gespreid belegd. Wij beleggen over de hele wereld in veel bedrijven, sectoren en soorten beleggingen (aandelen, obligaties). Niet elke belegging wordt even hard geraakt door de gevolgen van de coronacrisis. Bovendien voorkomen we zo dat een koersdaling of faillissement van een enkel bedrijf veel invloed heeft op de waarde van je beleggingen. De spreiding zorgt voor een beperking van het risico.

We bouwen je risico af als je ouder wordt
Je pensioengeld wordt automatisch minder risicovol belegd naarmate je ouder wordt. Als je nog jong bent, heb je namelijk nog genoeg tijd om koersdalingen weer goed te maken. Als je wat ouder bent is dat niet het geval. Dan zorgen we voor minder risicovolle beleggingen die minder last hebben van plotselinge koersdalingen. Ga je binnen een jaar met pensioen en wil je minder risico lopen? Dan heb je een aantal mogelijkheden.

Bij BeFrank heb jij de regie over je pensioen
Bij BeFrank bepaal je zelf hoeveel risico je wilt lopen met je pensioenbeleggingen en hoe we je pensioengeld beleggen. De keuze is aan jou. Met onze Profielbepaler bepaal je eenvoudig welke vorm bij jou past. Neem vandaag nog regie over je pensioen. Kijk dan gelijk ook even naar het rendement van je beleggingen. En vergeet vooral niet: zie je een dip? Hou de lange termijn voor ogen en je hoofd koel.