Contact

Wij helpen je graag met het beantwoorden van je vragen. Staat je vraag en het antwoord hier niet onder, neem dan gerust telefonisch of eenvoudig via WhatsApp contact met ons op.

Er zijn geen resultaten gevonden voor je vraag.

Waarom moet ik mijn privé e-mailadres doorgeven?

Bij BeFrank versturen wij belangrijke informatie over uw pensioen altijd naar uw e-mailadres. Wijzig daarom op uw persoonlijke pensioenpagina uw e-mailadres naar uw privé e-mailadres. Zo blijft u ook na uitdiensttreding op de hoogte van uw pensioen bij BeFrank.

Kan ik mijn waarde ook overdragen van BeFrank naar mijn nieuwe uitvoerder?

Ja. Als u geen actieve regeling meer bij BeFrank heeft, kunt u bij uw nieuwe pensioenuitvoerder een waardeoverdracht aanvragen.

Hoeveel tijd neemt de procedure van waardeoverdracht in beslag?

Een waardeoverdracht is helaas niet van de ene op andere dag geregeld. Het duurt enkele maanden voordat een waardeoverdracht is gerealiseerd. Dit komt doordat de nieuwe pensioenuitvoerder afhankelijk is van informatie die door de vorige pensioenuitvoerder(s) moet worden verstrekt. Op uw persoonlijke pensioenpagina bekijkt u eenvoudig de voortgang van uw waardeoverdracht als u deze heeft aangevraagd.

Wanneer wordt mijn pensioen toegevoegd aan mijnpensioenoverzicht.nl?

Wij updaten Mijnpensioenoverzicht.nl eens per kwartaal. Uiteraard kunt u de ontwikkeling van uw pensioen altijd volgen via uw persoonlijke pensioenpagina bij ons.  

Kan ik nadat ik uit dienst ben bij mijn werkgever op individuele basis mijn pensioen voortzetten bij BeFrank?

Nee. Het is helaas nog niet mogelijk om op individuele basis pensioen op te bouwen bij BeFrank. Nadat de arbeidsovereenkomst met uw werkgever wordt beëindigd, stopt ook de pensioenopbouw bij BeFrank. Het is dan niet mogelijk om pensioenpremie te betalen op individuele basis. De beleggingen die zijn opgebouwd tot het moment van uit dienst treden, blijft BeFrank op dezelfde wijze beheren

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Dit kunt u eenvoudig doen via uw persoonlijke pensioenpagina. Op uw dashboard vindt u bij 'Direct doen' een link ‘Persoonsgegevens wijzigen'. Zijn er gegevens die u niet zelf kunt wijzigen, dan verwijzen wij u graag door naar uw werkgever. Deze kan de wijziging aan ons doorgeven.

Ik wil belastingaangifte doen, wanneer ontvang ik mijn UPO?

U ontvangt uw Uniform Pensioen Overzicht jaarlijks voor 1 oktober. Op uw pensioenpagina heeft u altijd uw actuele gegevens bij de hand. U vindt daar ook de factor A (pensioenaangroei), die u nodig heeft bij uw belastingaangifte. De ‘factor A’ laat de pensioenaangroei zien over het jaar. Zo weet u precies wat u het afgelopen jaar heeft opgebouwd. Voor uw aangifte inkomstenbelasting, heeft u altijd de factor A van het jaar ervoor nodig. Op uw pensioenpagina staan ook alle UPO's die u van ons heeft ontvangen.

Kan ik mijn pensioenbeleggingen afkopen?

Nee, in principe niet. Alleen als het om een klein bedrag gaat, mogen wij uw pensioen ineens uitkeren. De hoogte van het bedrag waarop u het bedrag mag afkopen wijzigt elk jaar. Als u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u 2 jaar nadat u uit dienst bent van ons een voorstel. Belangrijk hierbij is dat wij uw juiste e-mailadres hebben. Deze geeft u door via uw persoonlijke pensioenpagina. U kunt hier inloggen.

Hoe kan ik mijn partner en kinderen opgeven voor mijn pensioenregeling?

Bij BeFrank hoeft u uw partner en kinderen niet op te geven. Onze pensioenregeling kent het zogenaamde "onbepaald partner" systeem. Dat houdt in dat er altijd een partner- en wezenpensioen wordt verzekerd, ongeacht het wel of niet aanwezig zijn van een partner en/of kinderen. Op het moment van overlijden worden via de gemeentelijke basis administratie de gegevens van de nabestaanden opgevraagd en zal aan de nabestaanden, die in aanmerking komen voor een uitkering, worden uitgekeerd.

Kan ik ook oude pensioenen overdragen?

Als u na 1 januari 2015 in dienst bent gekomen van uw huidige werkgever, kunt u altijd een waardeoverdracht aanvragen. Bent u voor 1 januari 2015 gestart bij uw werkgever, dan kunt u een waardeoverdracht wel aanvragen, maar is de oude uitvoerder niet verplicht mee te werken als het verzoek na 6 maanden is ingediend. Als uw oude uitvoerder niet meewerkt, informeren we u daarover. BeFrank werkt altijd mee aan een waardeoverdracht.

Kan ik het pensioen van mijn vorige werkgever meenemen naar BeFrank?

Ja, dit is mogelijk en noemen wij een waardeoverdracht. Op de homepagina van uw persoonlijke pensioenpagina vindt u onder “Wijziging doorgeven” een kopje “Waardeoverdracht”. Hier kunt u uw waardeoverdracht aanvragen. Na ontvangst van de waardeopgave van uw oude pensioenuitvoerder, ontvangt u van ons een offerte. Na dit bericht besluit u of u gebruik wilt maken van waardeoverdracht of niet. Het overdragen van pensioen is soms niet verstandig. U kunt daarvoor altijd het best contact opnemen met een pensioenadviseur om te overleggen wat in uw situatie het voordeligst is.

Waarom moet ik mijn privé e-mailadres doorgeven?

Bij BeFrank versturen wij belangrijke informatie over uw pensioen altijd naar uw e-mailadres. Wijzig daarom op uw persoonlijke pensioenpagina uw e-mailadres naar uw privé e-mailadres. Zo blijft u ook na uitdiensttreding op de hoogte van uw pensioen bij BeFrank.

Wat gebeurt er als ik bijna met pensioen ga?

Zes maanden voordat u met pensioen gaat, ontvangt u van ons een brief waarin de mogelijkheden omtrent de uitkering van uw opgebouwde pensioenkapitaal bij BeFrank beschreven worden. Als u met pensioen gaat, verkopen wij uw beleggingen. U koopt vervolgens zelf bij een Nederlandse verzekeraar een pensioenuitkering. Het kiezen van de juiste pensioenverzekeraar is niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk. Het is daarom verstandig om u te laten adviseren door een pensioenadviseur.

Heb ik na uitdiensttreding nog recht op verzekeringen uit de pensioenregeling?

Nee. Zowel het arbeidsongeschiktheidspensioen, de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid evenals het Anw-hiaatpensioen is op risicobasis en vervalt bij ontslag.

Ik ga uit dienst. Ben ik dan mijn pensioen kwijt?

Nee, het pensioenkapitaal dat is opgebouwd blijft van u. Wij beleggen dit kapitaal tot u met pensioen gaat. Als u een nieuwe baan heeft, kunt u de waarde van uw pensioen ook meenemen naar uw nieuwe werkgever. Als u uit dienst gaat bij uw werkgever, krijgt u van ons een brief waarin al uw opties uitgebreid worden beschreven.

Ik wil een hypotheek aanvragen, waar vind ik de benodigde informatie?

De informatie vindt u in uw Uniforme Pensioenoverzicht (UPO), mocht die voor u beschikbaar zijn. Mocht deze (nog) niet beschikbaar zijn, dan vindt u op uw persoonlijke Pensioenpagina onder 'Wat gebeurt er bij' bij het onderdeel 'Belastingaangifte' de gegevens die u nodig heeft. Ook vindt u bij 'Wat gebeurt er bij' hoeveel partner- en wezenpensioen wordt uitgekeerd als u komt te overlijden voor de pensioendatum.

Klantenservice

Wij staan op werkdagen tussen 08:00 uur en 18:00 uur voor je klaar om je te helpen.
telefoon+31(0)20 562 11 00
telefoon+31 (0)6 8311 8659
klantenservice@befrank.nlemail

Contactformulier

  • Dit nummer vind je bovenaan onze e-mails.