Beleggen voor je pensioen

Bij BeFrank beleggen we je pensioengeld. Want beleggen levert op de lange termijn bijna altijd meer op dan sparen. Maar beleggen brengt ook altijd risico met zich mee. We weten dat niet iedereen evenveel risico wil lopen met zijn pensioen. Daarom bepaal je bij BeFrank zelf hoeveel risico je wilt nemen en hoe we je pensioengeld beleggen.

We beperken het risico door je pensioengeld gespreid te beleggen
We beleggen je pensioengeld gespreid over de hele wereld in veel bedrijven, sectoren en soorten beleggingen (aandelen, obligaties). Deze spreiding zorgt voor een beperking van het risico.

Het risico bouwen we af als je ouder wordt
Om een zo hoog mogelijk rendement te maken en tegelijkertijd het risico te beperken beleggen wij je pensioengeld in een lifecycle. Dit betekent dat wij ons richten op het maken van rendement als je jong bent en op meer zekerheid als je pensioenleeftijd nadert.

De keuze is aan jou
We beleggen je pensioengeld in eerste instantie volgens de beleggingsvorm en het risicoprofiel dat je werkgever voor jou en je collega’s als standaard heeft gekozen. Jij bepaalt vervolgens of deze standaard bij jou past of dat je je pensioenbeleggingen aan wilt passen naar je eigen wensen. Daarbij heb je vier keuzes:

1. Hoe wil je je pensioengeld beleggen

2. Welk risico wil je nemen

3. Hoeveel risico wil je nemen op latere leeftijd

4. Naar welke pensioenleeftijd wil je toe werken

Je zit nergens aan vast
welke keuze je ook maakt. Het is goed om te weten dat je nergens aan vast zit. Je kunt je keuze zo vaak wijzigen als je wilt.

Verandert er iets op financieel gebied of in je persoonlijke situatie?
Dan is het goed om weer even naar je beleggingskeuzes te kijken. Passen ze nog bij je? Of wil je bijvoorbeeld toch meer of minder risico nemen? Vul dan de Profielbepaler opnieuw in en kijk welk risicoprofiel bij je past. Wijzigingen kun je eenvoudig aan ons doorgeven.

Handig!
In deze video leggen we je in minder dan twee minuten uit hoe beleggen voor je pensioen bij BeFrank werkt. En wil je nog meer informatie? Lees dan onze brochure Beleggen voor je pensioen.