Menu

De impact van duurzaam beleggen

Bij BeFrank geloven we in een eerlijk pensioen. Daarom beleggen we zoveel mogelijk op een duurzame manier. Met ruim 1.000 aangesloten werkgevers beleggen we voor meer dan 270.000 deelnemers het pensioengeld. Daarmee maakten we in 2021 serieuze impact.

We bespaarden 111 miljoen kilo CO2-uitstoot

Dat kun je vergelijken met de uitstoot die vrijkomt bij 1 miljard gereden kilometers. En dat kun je weer vergelijken met ruim 25.000 rondjes om de aarde. Zoveel CO2-uitstoot hebben we met alle beleggingen in 2021 bespaard.

En 4,8 miljard liter water

En kijken we naar de hoeveelheid water die er is bespaard, dan hebben we 4,8 miljard liter water bespaard. Als we dat vertalen naar douchebeurten, komen we uit op 77 miljoen douchebeurten. Dat zijn 212.000 douchebeurten per dag in 2021!

En 191 miljoen kilo afval

We rekenen de impact die we maken ook uit aan de hand van afvalproductie. In 2021 hebben de beleggingen van alle deelnemers bij BeFrank 191 miljoen kilo afval bespaard. Dat staat gelijk aan ongeveer 19 miljoen volle vuilniszakken. Dat is een behoorlijke vuilnisbelt.

Zo zorgen we samen voor een duurzame toekomst

Iedere pensioeninleg draagt bij aan een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we samen met jullie en alle deelnemers deze impact hebben bereikt.

Maar dat is niet alles

Om impact te maken, gebruiken onze vermogensbeheerders hun stemrecht bij aandeelhoudersvergaderingen. Ook spreken ze ondernemingen aan op hun gedrag en/of activiteiten. In 2021 hebben onze vermogensbeheerders dit ruim 1.400 keer gedaan bij bedrijven uit ontwikkelde landen. Daarmee hebben we in 2021 serieuze impact gemaakt. De vermogensbeheerders van onze Actieve en Duurzame Lifecycle hebben bij alle bedrijven waarin wordt belegd, gestemd op de aandeelhoudersvergadering. In de Passieve Lifecycle maakte onze vermogensbeheerder bij 90% van de bedrijven gebruik van dit stemrecht. Daarnaast voeren we actieve engagement over duurzaamheid met bedrijven. Dat betekent dat wij in gesprek gaan met de bedrijven over hun huidige en toekomstige plannen.

Nog meer impact maken met pensioen

BeFrank belegt zoveel mogelijk op een duurzame manier. We selecteren beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. Maar we kunnen niet helemaal voorkomen dat er CO2-uitstoot verbonden is aan de beleggingen. Daarom bieden wij de mogelijkheid deze CO2-uitstoot te compenseren en zo de pensioenregeling volledig CO2-neutraal te maken. Hiermee hebben we de afgelopen jaren al duizenden bomen geplant. Interesse in een CO2-neutrale pensioenregeling? Neem contact met ons op via je vaste contactpersoon. We vertellen je graag meer!

We hebben deze informatie met veel zorg voor je samengesteld, je kan er geen rechten aan ontlenen.