Verbeterde lifecycles

We willen dat jij als werkgever een zo goed mogelijk pensioen kunt aanbieden aan je werknemers. Daarom beleggen we de pensioenpremie van je werknemers op basis van de lifecycle-methode. We toetsen jaarlijks ons beleggingsaanbod en kijken daarbij of verbetering mogelijk is. We streven naar een optimale verhouding tussen risico en rendement en naar steeds meer verduurzaming. De lifecycles worden daarom weer iets verbeterd.

Wat verbetert er?
Naar aanleiding van onze jaarlijkse toetsing verbeteren we onze lifecycles weer iets meer. In de afbouwfase van de lifecycles maken we minder gebruik van matching fondsen en meer gebruik van  bedrijfsobligaties en hypotheken. Uitgebreide analyses wijzen uit dat dit zorgt voor betere verwachte pensioenresultaten. Hieronder zie je hoe dit er bij een neutraal beleggingsprofiel uitziet.

Kleine wijziging beleggingskosten
De fondskosten worden hierdoor gemiddeld 0,001% per jaar hoger. De verbeterde verwachte pensioenresultaten wegen daar echter ruimschoots tegen op. Op de persoonlijke pensioenpagina ziet je werknemer in een oogopslag de fondskosten die wij berekenen.

Wanneer vindt de verbetering plaats?
Halverwege november starten wij met het doorvoeren van de verbeteringen. Dit is binnen enkele werkdagen afgerond. Wij doen dit niet exact aan het begin van het nieuwe jaar omdat de onderliggende transactiekosten dan hoger zijn door de beperkte liquiditeit op de financiële markten.

Goed om te weten: Vanaf 2022 passen we de beleggingen voortaan aan op de verjaardag van de werknemer. Het effect daarvan is een paar dagen later te zien op de persoonlijke pensioenpagina.

Samenstelling lifecycles
Weten hoe de verbeterde lifecycles zijn samengesteld? En wat de onderliggende fondsen zijn? Klik dan hier.