Beleggingskeuzes

Het product van BeFrank is eenvoudig en biedt keuze om de regeling aan te passen naar de wensen van u en uw werknemers. U geeft op hoofdlijnen aan hoe de pensioenregeling eruitziet, daarna kunnen uw werknemers deze aanpassen naar hun eigen situatie.

Beleggingsrisico
Samen met uw adviseur bepaalt u de beleggingsstijl en het standaard beleggingsrisico van uw regeling. U kunt hierbij kiezen voor de neutrale lifecycle. Of voor wat meer risico (offensief), of juist minder risico (defensief).

Meer of minder beleggingsrisico
Uw medewerkers kunnen altijd afwijken van de standaard lifecycle die u heeft gekozen. Dit doen ze door online een aantal vragen in te vullen op hun persoonlijke pensioenpagina. Daaruit volgt een van de 5 risicoprofielen, van zeer defensief tot zeer offensief. Wij adviseren altijd te kiezen voor het beleggingsrisico dat past bij het risicoprofiel.

Zelf beleggen
U kunt uw werknemers ook de mogelijkheid bieden om het pensioengeld zelf te beleggen.

Beleggingsstijl
U bepaalt ook de standaard beleggingsstijl van de lifecycle. Uw werknemers kunnen deze daarna altijd wijzigen.
– Actieve Lifecycle: een fondsmanager speelt in op marktontwikkelingen door actief beheer en probeert hierdoor een hoger rendement te halen.
– Passieve Lifecycle: we beleggen op basis van fondsen van verschillende fondshuizen (indextrackers) die de waardeontwikkeling van een beurs volgen.
– Duurzame Lifecycle: bevat fondsen van Triodos met sterke nadruk op duurzaamheid. Deze fondsen combineren goede financiĆ«le resultaten met positieve invloed op milieu en maatschappij.