Sprekers

Maarten-van-der-Weijden-02

Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden is een voormalig Nederlands open water- en marathonzwemmer en won in 2008 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing. In 2001 kreeg Maarten de diagnose leukemie en zijn overlevingskansen waren gering. Na een behandeling in het ziekenhuis van een half jaar had Maarten het geluk om te herstellen en begon hij aan zijn revalidatie. Maarten maakte zijn comeback in de nationale en internationale zwemwereld in 2003 en had zich als doel gesteld om op een dag wereldkampioen te worden. In 2008 vervulde hij deze droom en won de 25km op de wereldkampioenschappen in Sevilla. Datzelfde jaar werd hij Olympisch kampioen op de 10 km open water.

Maarten begon na zijn Olympisch succes met het geven van (bedrijfs-)presentaties. In augustus 2009 verscheen zijn autobiografie ‘Beter’, een boek waarin hij eerlijk over de tegenslagen in zijn leven en de weg naar zijn gouden succes vertelt. Van maart 2010 tot 2015 was Maarten werkzaam als financieel manager bij Unilever. Door zijn ervaring in het bedrijfsleven legt hij als geen ander de verbinding tussen gezondheid, sport en het bedrijfsleven.

 

Farid-Tabarki_02-RGB_closeupFarid Tabarki

Farid Tabarki noemt zichzelf Tijdgeestonderzoeker en doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. Eerder dit jaar is zijn boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’ uitgekomen. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012–2013. Hij presenteerde de tv-programma’s MTV Coolpolitics en Durf te denken: Van Socrates tot Sartre en is veelgevraagd spreker. Volgens de Volkskrant is Farid een van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders en een van de slechts drie dertigers op de lijst. Farid heeft een wekelijkse column in het FD.

Hij is daarnaast onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Nieuwe Instituut – architectuur, design, e-cultuur – en lid van het curatorium van De Baak. Ook was hij lid van Platform Onderwijs 2032 dat op verzoek van het kabinet een advies over de toekomst van het funderend onderwijs heeft uitgebracht. Tijdens deze middag zal Farid de trends met ons doornemen en vooruitblikken op komende jaren.

 

MdB 600x600Marianne de Boer

Marianne heeft meer dan 20 jaar ervaring in het pensioenvak. Zowel inhoudelijk als op managementvlak heeft zij veel ervaring opgedaan bij onder andere Aon en ABN AMRO Bank. In 2004 is Marianne begonnen bij Delta Lloyd. Hier heeft zij de opgedane managementervaring verder uitgebouwd en sinds de start verschillende manager posities bekleed. Begin 2015 is Marianne het team van BeFrank komen versterken als directeur. Op 1 juli volgde zij Folkert Pama op als directievoorzitter van BeFrank.

Tijdens het BeFrank Pensioenevent 2016 zal zij zich voorstellen en u meer vertellen over de ontwikkelingen bij BeFrank. De introductie van doorbeleggen komt daarbij zeker aan de orde.

 

barbara- vierkantBarbara de Lange (Dagvoorzitter)

Barbara de Lange werkt als communicatiestrateeg, begeleider van conceptontwikkeling en begeleidt succesvol congressen als dagvoorzitter. Dat doet zij als zelfstandige onder de vlag van haar bureau Moondance. Als dagvoorzitter heeft Barbara vaak de rol van aanjager of challenger. Barbara weet de juiste vragen stellen en de dag energiek in goede banen te leiden met de juiste focus.