Folkert Pama

Na zijn opleiding HEAO bedrijfseconomie is deze nuchtere Groninger in 1998 bij ABN Amro gaan werken in diverse pensioenfuncties tot 2004. Hiervoor heeft hij meerdere (actuariële) pensioenopleidingen gevolgd. Als Managing Consultant bij ABN Amro Corporate Clients was hij verantwoordelijk voor de uitvoering van grote en complexe pensioenadviestrajecten.

In 2004 heeft Folkert de overstap gemaakt naar Delta Lloyd waar hij diverse managementfuncties heeft vervuld op het gebied van marketing, productmanagement en strategie. In zijn laatste functie bij Delta Lloyd Levensverzekeringen heeft hij leiding gegeven aan het programma Groei Pensioen Strategie met als aandachtsgebieden de pensioen strategie van Delta Lloyd, Mergers & Acquisition op pensioengebied, de herinrichting van het Levenbedrijf, Ketenintegratie en verbetering van klantprocessen. Uiteindelijk is ook hier, mede door zijn pragmatische instelling, de ontwikkeling en vormgeving van de samenwerking met Binck (BeFrank) tot stand gekomen.

En verder…

Folkert is een echte bourgondiër, heeft zijn hart verloren aan Italië en met name Toscane. Daar hoort natuurlijk een heerlijk wijntje en italiaans eten bij. Hij kookt erg graag en sport het er dan ook weer af. Is er nog tijd over, dan leest hij graag een goed boek.