Hulp bij inloggen met DigiD

U logt vanaf nu in op uw persoonlijke pensioenpagina met uw DigiD. Lukt dit niet? Of heeft u hulp nodig? Op deze pagina vindt u uitleg, antwoord op veelgestelde vragen en handige filmpjes over inloggen met DigiD.

Ik heb nog geen DigiD, wat moet ik doen?
> Vraag hier uw DigiD aan
Voeg bij de aanvraag uw telefoonnummer toe. Uw DigiD is na activatie direct geschikt om in te loggen met sms-controle. Ook kunt u de DigiD app activeren.


Inloggen met de DigiD app
De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.

Ik wil inloggen met de DigiD app. Wat heb ik hiervoor nodig?
Een smartphone of tablet met iOS (10.0 of hoger) of Android (6.0 of hoger).

Hoe werkt de DigiD app?
• Open de website waar u wilt inloggen en kies voor ‘Inloggen met DigiD app’. Voer uw pincode in.
• Opent u deze website op uw desktop? Neem dan eerst de koppelcode uit de app over en scan met uw smartphone de QR-code op de website. Voer hierna uw pincode in.

Hoe regel ik het?
Download de app alleen uit de officiële App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Voordat u de app kunt gebruiken, moet u deze activeren. Op digid.nl staat een stappenplan over hoe u dit doet.

Ik heb geen smartphone. Hoe kan ik inloggen?
U kunt ook inloggen met een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Of kies voor een gesproken sms-code. Ook deze kunt u op uw mobiele telefoon ontvangen. Voeg uw telefoonnummer toe aan uw DigiD Account en activeer inloggen met sms-controle.

Ik heb alleen een vaste telefoon. Hoe kan ik inloggen?
Ook als u geen mobiele telefoon hebt kunt u inloggen met sms-controle. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code. Deze manier van inloggen activeert u in uw DigiD Account .


Overige vragen

Ik woon in het buitenland, kan ik inloggen met DigiD?
In het buitenland kunt u ook inloggen met de DigiD app of met sms-controle. Voeg deze manieren van inloggen toe aan uw DigiD account. Heeft u dit nog niet voor vertrek geregeld? Dan moet u mogelijk een activeringscode bij een DigiD balie in het buitenland ophalen.
> Kijk verder op de website van DigiD

Ik heb geen mogelijkheid om met DigiD in te loggen. Wat nu?
Alle pensioendeelnemers bij BeFrank, hebben een Burger Servicenummer (BSN). In principe kunt u dan ook altijd DigiD aanvragen.
Woont u in het buitenland en wilt u DigiD aanvragen? Dan kan dat ook.
> Lees hier meer over DigiD aanvragen als u in het buitenland woont

Heeft u geen mogelijkheid om DigiD aan te vragen?
Dan kunt u misschien wel inloggen met een Europees inlogmiddel.

Heeft u aantoonbaar geen mogelijkheid om DigiD of een Europees inlogmiddel aan te vragen?
Dan kunt u met een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, maar alleen als u niet in aanmerking komt voor DigiD of een Europees inlogmiddel.
> Vraag hier een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord aan

Meer weten over DigiD?
DigiD is de vertrouwde manier om te laten zien wie u bent als u op internet iets regelt. Wilt u meer weten over inloggen met DigiD? Kijk verder op digid.nl.