Verslag PPI Kennissessie voor actuariële en corporate adviseurs

BeFrank
9 jul 2013

Nu het stof rond het oprichten van PPI’s is neergedaald organiseerde Delta Lloyd Corporate Clients, samen met BeFrank, op 4 juli een kennis- en verdiepingsbijeenkomst. De kennissessie stond in het teken van de PPI en BeFrank in het bijzonder. Doel van de kennissessie was om actuariële en corporate adviseurs nader te laten kennismaken met de krachtige combinatie van BinckBank en Delta Lloyd.

Henk Boeve, directeur Corporate Cliënts Delta Lloyd, begon de middag met een impressie van de ontwikkelingen in de pensioenmarkt. Delta Lloyd biedt een pallet aan mogelijkheden waarin de wens van de klant centraal staat. Hij schetste kort de oplossingen die Delta Lloyd kan bieden, van garanties tot de PPI. Als één van de proposities heeft BeFrank een steeds groter aandeel in deze markt en vormt daarmee de aanleiding voor deze kennissessie. De trend naar DC-regelingen lijkt onvermijdelijk gezien de beleidsontwikkelingen, de aanhoudende crises en de macro-economische omstandigheden.

Rogier van Arkel, Manager Business Development & Control van BinckBank, gaf de aanwezigen uitgebreid inzicht in BinckBank en het online beleggingsplatform. Het bekroonde beleggingsplatform stelt BinckBank via Able (B2B-label BinckBank) beschikbaar aan BeFrank. Op haar beurt voegt BeFrank pensioengegevens toe aan het beleggingsplatform. Met deze krachtige infrastructuur is BeFrank in staat om helder te communiceren over pensioen en beleggen. Naast de strategie van Able (B2B-label BinckBank) stond Rogier nog stil bij de mogelijkheden voor pensioenfondsen. “Door met BeFrank een uitvoeringsovereenkomst aan te gaan is het mogelijk voor pensioenfondsen om gebruik te maken van de infrastructuur en platformen van BeFrank, echter dan onder eigen label en huisstijl.” U kunt hier de presentatie van Rogier terug zien.

Marcus Haveman, Actuarieel/Financial Risk adviseur van Delta Lloyd, heeft vervolgens uitgelegd hoe de lifecycles van BeFrank werken. Welke risico’s worden gemanaged? In welke asset categorieën wordt belegd? Hoe vindt de afbouw van zakelijke waarden plaats? Vanaf welk moment? In hoeveel stappen? En wat is het restrisico? Marcus deed dit door de lifecycle van BeFrank te vergelijken met andere lifecycles. Centraal stond de vraag: Wat zijn de verschillen tussen de lifecycles in termen van rendement of zekerheid? Lees hier het artikel van Marcus over lifecycles dat onlangs verscheen in VVP.

Folkert Pama, directievoorzitter van BeFrank, besprak de klantervaringen, waarbij vooral de 100% aanbeveling door klanten in het oog sprong. “De voorsprong ten opzichte van de concurrentie kan snel veranderen, dus is BeFrank continu aan het innoveren en ontwikkelen om pensioen zo dicht mogelijk bij de deelnemer te brengen”. Folkert lichtte tevens een tipje van de sluier op en vertelde wat de adviseurs en klanten in 2013 nog van BeFrank kunnen verwachten.

Onno Verstegen, Raad van Bestuur van Delta Lloyd, vertelde hoe de samenwerking met BinckBank tot stand is gekomen. Het online platform van BinckBank en Delta Lloyd als grote pensioenverzekeraar vormen een perfecte match. Onno deelde tevens zijn visie over wat de PPI doet voor de verzekerings-en pensioenmarkt en wat dit betekent voor het aantal PPI’s in de toekomst. “Ik ben overtuigd van het strategisch belang van de PPI en geloof in de innovatieve kracht en een moderne pensioenuitvoering.”

Heeft u ook interesse in BeFrank?

Folkert Pama