Beleggingsfondsen

De kwaliteit en kosten van beleggen zijn heel belangrijk. Wij bieden keuze uit verschillende beleggingsfondsen van gerenommeerde fondshuizen. BeFrank heeft een selectie gemaakt van beleggingsfondsen op basis van kwaliteit en lage kosten.

Actief beheer
De lifecycles met actief beheerde beleggingsfondsen zijn opgebouwd uit mixfondsen van NN Investment Partners. De mixfondsen kennen een goede performance met een lage kostenstructuur. De jaarlijkse fondskosten van het actief beheerde Mixfonds Neutraal zijn 0,31%.

Passief beheer
De lifecycles met passief beheerde beleggingsfondsen zijn opgebouwd uit indextrackers. De fondsbeheerder van een indextracker is passief en volgzaam. Hierdoor blijven de kosten laag. De jaarlijkse fondskosten van het passief beheerde aandelenfonds zijn bijvoorbeeld 0,19%.

Zelf beleggen
Kiest de werkgever voor ruimte beleggingsvrijheid, dan hebben haar werknemers de mogelijkheid om zelf hun pensioenpremie te beleggen. Er kan belegd worden in een selectie fondsen van o.a. Blackrock, Schroders en Northern Trust. De gemiddelde jaarlijkse fondskosten bij zelf beleggen zijn 0,65%

Selectiecriteria fondsassortiment:

  • er wordt geen distributievergoeding betaald: BeFrank ontvangt op geen enkele wijze een vergoeding van het fondshuis om deze fondsen in het assortiment op te nemen
  • lage kosten: de fondskosten zijn zo laag mogelijk
  • de performance is in lijn met de door het fonds vastgestelde benchmark
  • dagelijkse verhandelbaarheid, rechtstreekse orderverwerking en lage transactiekosten
  • een goed gespreid assortiment met een overzichtelijk aantal fondsen, gebruikmakend van gerenommeerde fondshuizen
  • zowel actief als passief beheerde fondsen

terug naar pensioenopbouw