Meestgestelde vragen

Er zijn geen resultaten gevonden voor je vraag.

Hoe werkt BeFrank samen met adviseurs?

Als sinds de start van BeFrank hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met u als adviseur. Dat doen we met grote WFT-gecertificeerde actuariële bureaus, maar ook met de kleinere WFT-gecertificeerde advieskantoren. Samen met u en onze mensen kijken we naar wat het beste is voor de klant. Zo overleggen we altijd wie de klant bedient en waar u als adviseur uw waarde kunt laten zien. En ook in de presentatie richting deelnemers trekken we gezamenlijk op. Gedurende de looptijd van een pensioenregeling houden wij u altijd nauw betrokken en betrekken wij u bij advies gevoelige wijzigingen. Dan kunt u doen waar u goed in bent en wij in dat van ons.

Biedt BeFrank ook netto pensioenregelingen?

Ja, bij BeFrank kunnen uw klanten een netto pensioenregeling afsluiten voor hun werknemers die meer verdienen dan € 110.111 per jaar (2020). Zij hebben de mogelijkheid uit hun netto salaris extra pensioenpremie te betalen of zich aanvullend te verzekeren tegen het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Hierin bieden wij verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie.

Wanneer verstuurt BeFrank de Uniform Pensioenoverzichten (UPO’s)?

Deelnemers met een actief dienstverband ontvangen jaarlijks een UPO. Wij versturen het overzicht uiterlijk 1 oktober in het opvolgende jaar. Toch wensen wij deze eerder met deelnemers te delen. Wij vragen daarom aan ons door te geven als u of uw klant alle wijzigingen over het voorgaande jaar heeft doorgevoerd. Na akkoord maken wij de UPO's op en plaatsen wij op de portalen van de deelnemers. Zij worden hierover per e-mail geïnformeerd.