10 jaar helder, eenvoudig en online

Helder, eenvoudig en online. Deze waarden staan al tien jaar lang als een huis. Bij BeFrank bieden we innovatieve tools, zodat je als deelnemer zelf keuzes kunt maken over je inkomen voor later. We doen er alles aan om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Online inzicht
Inzicht in je pensioen was helemaal niet vanzelfsprekend in die tijd. Dat moest anders vonden we. We ontwikkelden een online omgeving met realtime inzicht in je pensioen. 24/7. En met een pensioenplanner waarbij je zelf aan de knoppen kon draaien. Het is immers jouw inkomen voor later. Ook was de tijd van achterover zitten als deelnemer voorbij. We moedigden mensen aan om niet alleen te bekijken hoe hun pensioen ervoor stond, maar ook om daar keuzes in te maken die bij ze passen. Bijvoorbeeld in de manier van beleggen.

Pensioen-app & Engelstalig
We bieden dit inzicht niet alleen op desktop, we waren de eerste pensioenuitvoerder met een pensioen-app. En omdat Nederland veel expats kent en BeFrank alles doet om pensioen makkelijk te maken, waren we ook nog eens de eerste uitvoerder die Engelstalige dienstverlening aanbiedt.

Realtime rendementen
Ook introduceerden we realtime rendementsgrafieken op de pensioenpagina. Deelnemers kunnen zo heel overzichtelijk het verloop van hun rendement zien. Zo zagen zij bijvoorbeeld aan het begin van de coronacrisis een behoorlijk dip in de rendementen. Even schrikken. Maar als je nu kijkt over de periode van een jaar dan zie je in de grafiek heel mooi dat de rendementen het weer erg goed doen.

Persoonlijke welkomstvideo
We hebben in de loop van de jaren veel geleerd. Heel eerlijk, onze eerste welkomstberichten waren nog best lang. Dat zijn we steeds gaan verbeteren. En nu ontvangen nieuwe deelnemers een persoonlijke welkomstvideo. Daar krijgen we nog steeds leuke reacties op. En, belangrijker, we zien dat het werkt.

De BeFrank activatiemethode
Bij BeFrank doen we er alles aan om deelnemers te activeren. Dat doen we niet alleen, maar samen met de werkgever. We halen inlogpercentages van meer dan 70%. In 2019 wonnen we zelfs met onze activatiemethode de Pensioenwegwijzer.

Eerlijk zullen we alles delen
We hebben ook nagedacht wat er met het pensioenkapitaal moet gebeuren als een deelnemer onverhoopt voor zijn pensioendatum overlijdt. Dat blijft van de deelnemer en gaat dus naar de nabestaanden. En zijn er geen nabestaanden, dan verdelen we het over alle actieve deelnemers. Wel zo eerlijk.

We blijven doorontwikkelen
We zijn altijd bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. Zodat we altijd helder zijn en zaken eenvoudig uitleggen. Zo legt collega Laurenzo pensioenonderwerpen uit op onze social kanalen. Sturen we werkgevers jaaroverzichten met interessante cijfers uit hun regeling. En hebben we dit jaar nieuwe uitlegvideo’s gelanceerd. Je leest het, bij BeFrank staan we nooit stil!